Documentaire: DEPOT – Reflecting Boijmans

Actualiteiten, Nieuws

Documentaire: DEPOT – Reflecting Boijmans

Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-01-2023

Tijdens IFFR 2023 gaat de documentaire DEPOT – Reflecting Boijmans in première. De documentaire van Sonia Herman Dolz vertelt het verhaal van de oprichting van het iconische werkgebouw van Rotterdam.

Terwijl Museum Boijmans Van Beuningen in 2019 voor een ingrijpende renovatie moest sluiten, ontstond meters verderop een geheel nieuw gebouw. We hebben het dan over Depot Boijmans Van Beuningen. Het depot is een gezamenlijke droom van architect Winy Maas en Boijmans-directeur Sjarel Ex.

In de documentaire wordt het verhaal verteld van de oprichting van het museumdepot. Daar waar bezoekers een blik achter de schermen van het museum krijgen. Aan de hand van archiefbeelden van Bouw Museum Boymans worden treffende parallellen getrokken met de bouw van het huidige museumgebouw in de jaren dertig.

Monument voor de toekomst

Maas en Ex tonen met aanstekelijk plezier het uitgeklede museum en het gloednieuwe depot, en delen hun gepassioneerde visie op heden en verleden. De film, een monument voor de toekomst, onthult terloops de geheimen van het museum en laat details zien die normaal gesproken buiten beeld blijven. Beide gebouwen geven zich bloot, en onthullen een schat aan kunstwerken. Het resultaat is een liefdevolle symfonie voor kunst en architectuur.

Bekijk hier de trailervimeo.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.