DOK architecten wint Europese Staalprijs

DOK architecten wint Europese Staalprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-09-2007

De Warmte Krachtkoppelingcentrale in Utrecht van DOK architecten heeft na de nationale Staalprijs nu ook een Europese Staalprijs gewonnen: de European Steel Design Award 2007.

De awards werden op 13 september voor een internationaal publiek in Kirchberg, Luxemburg, uitgereikt. Liesbeth van der Pol en Jan Jaap Roeten van DOK architecten namen samen met de opdrachtgever, de constructeur en de staalconstructeur de prijs in ontvangst.

De European Steel Design Awards worden elke twee jaar uitgereikt door de European Convention for Constructional Steelwork. Negentien projecten uit negentien verschillende Europese landen vielen in de prijzen. De WKK won de Award voor Nederland.

De warmtekrachtcentrale van DOK architecten is in 2005 opgeleverd en staat op terrein van de Uithof in Utrecht. De technische voorzieningen bepalen de maten en de uitvoering van het gebouw. Een huid van zelfdragend cortenstaal is om de machines en de kolos van filters en dempers geplooid en zorgt ervoor dat het geluid binnen blijft. Het vanuit verschillende gezichtspunten steeds wisselende silhouet geeft het gebouw een sculpturale betekenis in het landschap.

Bron: DOK architecten

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.