Doll’s House

Nieuws

Doll’s House

Door: Petra Starink | 14-08-2017

Vanaf 18 augustus presenteert Schunck in Heerlen de reizende tentoonstelling Dolls’House. Architect Peter Masselink, vader van een gehandicapte zoon vroeg 18 architecten een poppenhuis te bouwen voor kinderen die net als zijn zoon lijden aan een stofwisselingsziekte. Alle architecten namen de uitdaging aan en het resultaat resulteert in 18 poppenhuizen die op verschillende manieren rekening houden met een handicap.

Deelnemende architecten

Cie. / M3H / Hilberink Bosch / Zecc / DaF-architecten / Atelier PUUR / Femke Stout / Ralph Brodruck / Maurer United architects / Reonald / Marjolijn Guldemond/ Groep Sverre / Space & Matter / Office Winhov / Dreessen Willemse Architecten/ Hans van Heeswijk / Mei architects and planners/ Paul de Ruiter architects.

Op de tentoonstelling staat een collectebus waar bezoekers een bedrag kunnen doneren. De opbrengsten gaan naar de Stichting Energy4All, die wetenschappelijk onderzoek verricht voor het ontwikkelen van medicijn voor deze stofwisselingsziekte.

Boek

Het boekwerk ‘1:12. Verbeeldingskracht in Zorgarchitectuur’ neemt de lezer verhalend en visueel mee in de geschiedenis en zoektocht van het poppenhuis. Het boekje is voor € 24,90 te koop aan de balie. Hiervan is €5 bestemd voor het goede doel.

Veiling

Aan het eind van 2017 zullen alle 18 poppenhuizen worden geveild en gaat het opgebrachte bedrag naar de Stichting Energy4All en de Stichting Stofwisselkracht.

De tentoonstelling Dolls’House is te zien van 18 augustus tot en met 15 oktober 2017 in Schunck Glaspaleis, Bongerd 18, Heerlen.
Daarna reist de tentoonstelling door naar Amsterdam waar de poppenhuizen van 5 november t/m 9 december te zien zijn in Arcam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.