Domestic Strangers

Domestic Strangers

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-04-2013

In het Museum Boijmans Van Beuningen zijn vier installaties te zien van Tanja Smeets waarin zij alledaagse materialen combineert met keramiek. De vier installaties maakte Tanja Smeets in 2012 tijdens haar residency in het Europees Keramisch werkcentrum (EKWC) in Den Bosch.

De tentoonstelling bestaat uit grote organische structuren gemaakt van onder meer opeengestapelde rode kopjes en een assemblage van Chinese lepels. Zij worden tentoongesteld in het hart van het museum. Een witte structuur, gemaakt van duizenden plastic elementen, treedt buiten de kamer en betrekt het museumgebouw bij de installaties van Tanja Smeets.

Tanja Smeets ontwikkelt in haar beelden organische structuren die zowel binnen als buiten door wanden heen kunnen sijpelen, infiltreren en in de huid van de architectuur kruipen.  Juist door het gebruik van alledaagse materialen gaat de toeschouwer een vertrouwde wereld binnen die toch van een andere orde blijkt te zijn. Materialen zoals bakstenen, afstandhouders voor beton, metalen kettingen, het zijn materialen die niet echt mooi zijn maar voorkomen in het dagelijks gebruik en intrigeren door de vorm en structuur.

De tentoonstelling is te zien tot 2 september in het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.