Dominique Perrault bouwt in Groningen

Dominique Perrault bouwt in Groningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-11-2007

De bekende Franse architect Dominque Perrault gaat voor het eerst in Nederland bouwen en wel aan het Vrijheidsplein in Groningen, de westelijke entree van de stad. Dat heeft woningstichting Patrimonium gisteren bekend gemaakt.
Perrault ontwierp La Liberté, twee appartementencomplexen waarvan de ene 22 verdiepingen telt en de andere 10. De eerste drie lagen krijgen een kantoorfunctie.

Er wordt ondergronds in 2 lagen geparkeerd. De in zwart en wit ontworpen complexen bevatten 120 woningen, die voor het grootste deel beschikbaar komen voor de sociale woningmarkt en zeer geschikt zijn voor senioren.
Perraults strakke blokken van 25 bij 25 meter komen tegenover het organische gebouw van de Gasunie, ontworpen door Albers & Van Huut. Naar verwachting komen de gebouwen van Perrault in 2010 gereed.

Dominique Perrault (1953) is vooral bekend geworden door zijn ontwerp voor de Nationale Bibliotheek in Parijs, gebouwd in 1995. Op dit moment werkt hij aan het nieuwe Marijinskitheater in Sint Petersburg en aan de vrouwenuniversiteit in Seoul.

Bron: Dienst Ruimtelijke Ordening Groningen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.