Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries maken schetsontwerp cultuurgebouw Leidsche Rijn Centrum

Nieuws

Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries maken schetsontwerp cultuurgebouw Leidsche Rijn Centrum

Door: Petra Starink | 03-04-2017

Architecten Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries zijn geselecteerd om het schetsontwerp voor het cultuurgebouw voor kunstenaars en ontwerpers aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn te maken. De 2 architecten werken voor deze gelegenheid samen.

Van Milligen en De Vries

Donna van Milligen Bielke won in 2014 de Prix de Rome architectuur met een plan voor het ordenen van de publieke ruimte van Rotterdam. Ard de Vries won de Abe Bonnema Prijs 2016 voor zijn woonhuis op Landgoed Valkenberg.

Schetsontwerp

In de schets van de architecten is een goed beeldĀ gegeven van de mogelijkheden om een culturele voorziening te ontwikkelen in samenspraak met makers. De culturele voorziening moet toegankelijk worden voor een zo breed mogelijke doelgroep en een plek waar verschillende functies samenkomen. Het is de bedoeling dat het gebouw aan het Berlijnplein flexibel gebruikt kan worden en voorziet in de behoeftes van makers. Op en rond het Berlijnplein komt vanaf mei een programma met publieke installaties, evenementen, projecten en workshops gemaakt door een makerscollectief dat tijdelijk neerstrijkt op de kavel voor de culturele voorziening.

Foto Ard De Vries: Roel Dijkstra, Gemeente Utrecht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.