Doordenken over duurzaamheid met Thomas Rau

Doordenken over duurzaamheid met Thomas Rau

Architect, Lezingen, Nieuws
Door: Petra Starink | 14-10-2015

Lezing Thomas Rau over duurzaamheidArchitect Thomas Rau houdt op vrijdag 6 november een interactieve lunchlezing in De Kas in Zutphen over de ‘circulaire stad, eeuwigheid is tijdelijk’. Coöperatie Atelier3D Duurzaam Denken en Doen organiseert in samenwerking met Denkstof – school voor gesprek een reeks interactieve lunchlezingen onder de titel ‘Doordenken over duurzaamheid’.

Eeuwigheid is tijdelijk

Het motto van Thomas Rau is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Thomas Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur. Thomas Rau daagt de deelnemers aan de lunchlezing uit om bij te dragen aan een circulaire stad.

Groene metamorfose

Architect Thomas Rau zet panden neer met een toekomst: gebouwen die meer energie opleveren dan dat ze gebruiken en waarvan de materialen later kunnen worden hergebruikt. Zijn architectenbureau smeedde de drie oude gemeentehuizen van Zeist om tot één energiezuinig pand. Bij deze groene reïncarnatie kwam weinig sloopmateriaal vrij. Het materiaal dat wel vrijkwam, kwam in het nieuwe gebouw terug. Het pas opgeleverde kantoor van netbeheerder Alliander in Duiven onderging ook zo’n groene metamorfose. Tachtig procent werd hergebruikt, niet alleen de oude kantoren maar ook constructiedelen en plafondplaten vonden nieuwe toepassingen.

Informatie over de lezing

Adres: Duurzaamheidscentrum De Kas
Harenbergweg 1, Zutphen.
Inloop vanaf 11:30 uur.
Start programma 12:00 uur tot 15:00 uur.
De biologische lunch wordt verzorgd door ambachtscentrum Driekant, aansluitend is er een borrel.
Tickets reserveren kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/DeKas

Lees het interview met Thomas Rau gepubliceerd in ArchitectuurNL nummer 6 van 2015

Beeld: De Kas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.