Poptempel Doornroosje geopend

Poptempel Doornroosje geopend

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-10-2014

In Nijmegen is aan het Stationsplein het nieuwe Doornroosje officieel geopend. Het gebouw bestaat uit 2 zalen waar 1500 mensen kunnen worden ontvangen. De capaciteit is verdubbeld ten opzichte van het oude pand. Doornroosje is nu het grootste poppodium van Oost-Nederland. Het nieuwe gebouw huisvest tevens 350 studentenwoningen en een ondergrondse fietsenstalling. AGS architecten tekende het ontwerp. De nieuwbouw van poppodium Doornroosje / Stichting Studenten Huisvesting op de voormalige locatie van het stationspostkantoor bij het Centraal Station in Nijmegen is gerealiseerd door aannemerscombinatie KlokBouw en Züblin.

De nieuwbouw aan het Stationsplein heeft in totaal 15 bouwlagen en biedt onderdak aan poppodium Doornroosje (grote zaal 1100 en kleine 400 mensen), 350 studentenwoningen van de SSHN en ongeveer 4000 fietsen. Doornroosje betrekt de begane grond en de eerste twee verdiepingen. De studentenwoningen zijn gesitueerd in de bovenste tien bouwlagen aan de zijde van het busstation. Aan de kant van het spoor is het gebouw iets lager. Daar zijn in totaal tien bouwlagen, waarvan zeven lagen studentenwoningen. Aan de kant van het politiebureau is bovenop de derde bouwlaag een daktuin gerealiseerd voor de studentenwoningen.

Expositie We want more

Ter gelegenheid van de opening van Doornroosje is vanaf 8 oktober in het Architectuur centrum Nijmegen (ACN) de expositie ‘We want more‘  weer te zien (reprise). De expositie toont de architectuur, diversiteit en ontwikkeling van poppodia in Nederland. Er is aandacht voor het nieuwe Doornroosje en voor 15 andere podia die de laatste 20 jaar zijn gerealiseerd, o.a. Mezz in Breda, de Effenaar in Eindhoven en het Muziekpaleis in Utrecht.

Kijk voor meer informatie op de website van ACN

Architect: Architect Jan Dekker van AGS architecten
Aannemer: KlokBouw BV Nijmegen, Ed. Züblin AG Duisburg
Bruto oppervlakte: 24.000 m2
Opdrachtgever: Gemeente Nijmegen
Start bouw: Oktober 2012
Oplevering: April -juni 2014
Officiële opening poppodium: 1 oktober 2014

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.