Doorzichtige jurk

Nieuws

Doorzichtige jurk

Door: Petra Starink | 03-04-2013

Ontwerper Daan Roosegaarde heeft de TIM Award 2013 gewonnen in de categorie meest innovatieve leiders. Daan kreeg de prijs vanwege zijn rol als inspirator. Daan Roosegaarde werd o.a. geprezen om zijn jurk Intimacy die transparant wordt als de drager opgewonden raakt.

Dankzij hoogtechnologische materialen, leder, transparante folies en draadloze technologie wordt de Intimacy doorzichtig wanneer de hartslag van de drager versnelt. Ook is er een versie die de vrouw in kwestie onzichtbaar maakt wanneer ze zich schaamt. Daan Roosegaarde werd ook geprezen voor zijn project de sustainable dancefloor en het project Smart Highway in samenwerking met bouwbedrijf Heijmans. “Een zeer inspirerende ontwerper, die met behulp van technologie dingen doet waar onze maatschappij mooier en leuker van wordt”, aldus de jury.

De awards zijn een initiatief van ICT Media en CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van ict.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
  1. Linda van Huijgevoort

    Hallo,

    Mijn naam is Linda en studeer aan het AKV St. Joost. Ik doe een onderzoek naar transparantie in het alledaagse en dan voornamelijk gebruiksvoorwerpen. Maar het is allemaal voornamelijk op vrouwen gebasseerd. Wat heeft geleid tot het gebruik van het vrouwelijke lichaam in dit ontwerp?

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.