DP6 ontwerpt houten EnergieHotel Ede

DP6 ontwerpt houten EnergieHotel Ede

Nieuws
Door: Petra Starink | 29-07-2020

DP6 Architectuurstudio ontwerpt het 15 verdiepingen tellende EnergieHotel, en zal voor het grootste deel opgebouwd worden uit prefab houten modules. Het hotel wordt gerealiseerd naast de in de geluidswal geïntegreerde bioscoop langs de A12 bij Ede.

Transparante gevel

Het gebouw bestaat uit een dubbelhoge plint waarin de parkeergarage en de lobby van het hotel, met daarboven een volume met 15 verdiepingen komt. Op iedere laag bevindt zich een multifunctionele ruimte aan de transparante gevel die als een wokkel door het gebouw gaat.

Opgebouwd uit prefab houten modules

Het hotel zal voor het grootste deel worden opgebouwd uit prefab houten modules, genaamd HoutKern Module. Één module voor een eenpersoonskamer, twee gekoppelde voor een longstay appartement en een opengewerkte voor de hoekelementen. Omdat de wanden van de modules niet dragend zijn kunnen meerdere modules aan elkaar gekoppeld worden, zodat ook grotere ruimtes mogelijk zijn.

Hoofddraagconstructie van staal

Uniek in Nederland is dat ook de kern voornamelijk uit houten modules zal worden opgebouwd. Alleen de hoofddraagconstructie van de kern is van staal. De houten modules worden als het ware in het staalframe gehangen. Aan de gevelzijde van de module zijn de dragende kolommen in de module opgenomen, bij stapeling vormen deze een volwaardige kolom. De modules kunnen gestapeld worden tot wel 80 meter hoog.

E-windows

Het EnergieHotel wordt dankzij de vele zonnepanelen, energie-neutraal. Er komen e-windows die zich sluiten als de kamer leeg is en die dan energie opwekken.

Projectgegevens

Start project: 2018
Architect: DP6 architectuurstudio
Team: Richelle de Jong Robert Alewijnse Chris de Weijer Alexander Krösbacher Anne Hoekstra Carlos Garcia Brome Gaelle Le Coz Jeroen Baijens Jimmy van der Aa Yuri Sigmond
Opdrachtgever: Noordereng Groep, Bennekom
Adres: Laan der Verenigde Naties, Ede
Adviseurs: ABT, Delft/Velp | DGMR, Den Haag | DWA, Gouda | De Groene Jongens, Utrecht | Hupperts Architectural Engineering, Breda
Oppervlakte (BVO): 8025 m²
Uitvoering: Dura Vermeer, Hengelo | HEKO, Ede | Ferross, Oss
Beeld: DP6 architectuurstudio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.