DP6 wint 2e prijs voor ontwerp theater in Zweden

DP6 wint 2e prijs voor ontwerp theater in Zweden

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-11-2008

DP6 heeft met het ontwerp ‘Lift and Connect’ voor de open ontwerpwedstrijd van een nieuw theater in Sundsvall, Zweden de 2e prijs in de wacht gesleept. In totaal waren er 180 inzendingen uit 30 landen.

Het ontwerp van DP6 is vormgegeven als een opgetild landschap, dat een nieuwe ontmoetingsplaats vormt op het kruispunt van verschillende routes door de stad.

Opgetild volume
Aan de westzijde opent het gebouw zich naar het nieuwe Fisktorget plein en de groene as langs de rivier. Aan de oostzijde zorgen een snede in het hellend vlak en een opgetild volume voor een herkenningspunt aan zee en langs de nieuwe E4 boulevard. Op deze wijze krijgt het gebouw een schaal die past bij de binnenstad en is het een iconografisch gebouw, dat eer doet aan de prominente locatie en het programma.

Jurycommentaar
Uit het juryrapport: ” Dit ontwerp presenteert een zeer goed georganiseerd centrum voor kunst en theater, dat nauw verbonden is met het Kulturmagasinet, en waarin alle functies verzameld zijn onder één dak dat meer op een landschap dan op een gebouw lijkt.”

Het is een opvallend gebouw dat met de aflopende voorkant en daarachter het hoog opgetilde theater een magnifieke uitstraling heeft richting de baai, en tegelijkertijd aan de andere zijde opvalt door de glazen entree.

Winnaar
Het ontwerp van Harri Mäkiaho won de wedstrijd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.