DRBG houdt BIM-webinar

Nieuws

DRBG houdt BIM-webinar

Door: Petra Starink | 27-09-2016

Dat BIM faalkosten reduceert, het bouwproces versnelt en dat daarom steeds meer partijen het model als dé ideale manier van samenwerken in de keten zien, is bekend. Maar wat is de rol van de toeleverende industrie hierin? Wat is de toegevoegde waarde aan projecten die dagelijks van start gaan? Het BIM-webinar dat De RuwBouw Groep op 29 september houdt, geeft antwoord op deze vragen.

Tijdens het BIM-webinar wordt aan de hand van concrete cases gedemonstreerd hoe De RuwBouw Groep de dagelijkse BIM-praktijk van de aannemer ondersteunt. Aan de orde komen onder meer de Revit-bibliotheek en de DRBG-WebService. Het webinar is speciaal bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars, architecten en calculators.
Meld je hier aan voor het gratis webinar

Revit-bibliotheek

De Revit-bibliotheek is in eigen beheer ontwikkeld. DRBG ziet het als een digitaal assortiment waarin een groot aantal Heembeton wand, Calduran-kalkzandsteen en Dycore vloertypes zijn opgenomen. Om de bibliotheek te optimaliseren, vroeg DRBG vorig jaar zijn gebruikers te reageren op de inhoud. De aanbevelingen en suggesties van de gebruikers zijn verwerkt waardoor de Revit-bibliotheek nu tweemaal zoveel items bevat.

Webservices rondom BIM

Om klanten nog beter van dienst te zijn, ontwikkelde DRBG de BIM WebService. Het gebruik van Webservices rondom BIM is nieuw in Nederland. DRBG ziet deze tool als een goede manier om werken met BIM te optimaliseren.

Doel

Doel van de WebService is controleren of het BIM-model van de aannemer voldoet aan algemene BIM-specificaties van DRBG en eventueel nog verbeterd dient te worden. De WebService checkt onder meer of het type benaming overeenkomt met het DRBG-assortiment, de bouwlaagbenaming overeenkomt met RVB BIM Norm, de juiste NL/SfB coderingen aan de RuwBouw Groep objecten zijn aangebracht en of de wanden gemodelleerd zijn per bouwlaag. Door deze controle komen tekortkomingen vroegtijdig aan het licht en kan het vervolgtraject sneller en met minder fouten verlopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.