Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Drie combinaties ontwikkelen 1.150 appartementen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-07-2023

De gemeente Haarlem heeft met drie ontwikkelcombinaties een anterieure overeenkomst gesloten voor de realisatie van 1.150 koop- en/of huurappartementen in Centrum Schalkwijk. De werkzaamheden beginnen dit najaar en zijn naar verwachting in 2027 gereed.

De drie partijen (Hoorne Vastgoed-HBB Groep, Dalpha Real Estate en VOF Trebbe-Lunee) ontwikkelen elk een eigen projectdeel met in totaal acht appartementengebouwen. Het betreft koop- en huurappartementen (sociaal, middelduur en vrije sector) in combinatie met circa 5.000 m ² commerciële ruimte (geen detailhandel) en circa 1.900 m ² maatschappelijke ruimte in de vorm van een bibliotheek.

Vernieuwing Schalkwijk

De bouw van 1.150 appartementen is een belangrijke impuls voor de eerder in gang gezette vernieuwing van Centrum Schalkwijk. Daar werd eerder al een deel van het winkelcentrum onder handen genomen en zijn woningen, een bioscoop, parkeervoorzieningen, winkels en een marktplein gerealiseerd. Naar verwachting wordt eind dit jaar gefaseerd begonnen met de sloop van oude (winkel)panden. Aansluitend start de bouw van acht appartementengebouwen, waarvan drie met 24 woonlagen.

Wethouder Floor Roduner (ruimtelijke ordening en wonen) van de gemeente Haarlem: ‘Ik ben blij dat we met deze 1.150 woningen in dit deel van Centrum Schalkwijk weer een flinke stap zetten. We kunnen meer mensen met verschillende inkomens fijne woonruimte bieden. Daarnaast verkorten we de wachtlijsten en maken een nieuw en aantrekkelijk stadshart met ook een nieuwe bibliotheek voor Schalkwijk .’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.