Drie curatoren Internationale Architectuur Biennale

Nieuws

Drie curatoren Internationale Architectuur Biennale

Door: Petra Starink | 20-04-2017

Voor de komende 2 edities van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam in 2018 en 2020 zijn Rijksbouwmeester Floris Alkemade, de Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en de Belgische architect Joachim Declerck benoemd tot curatoren. IABR–2018+2020 is een tweeluik met Nederland en België als werkveld en de wereld als inspiratiebron. 

Ruimtelijke transformaties

De drie curatoren zullen verkennen hoe ruimtelijke transformaties kunnen helpen om de grote maatschappelijke opgaven te beantwoorden. Het werkveld is het unieke stedelijk, ecologisch en economisch systeem van de Rijn-Maas-Schelde Delta, de lage landen waar intensief ruimtegebruik de norm is en waar we zoveel opgaven met elkaar delen.

IABR–2018+2020 is werkplaats én platform voor een toekomstagenda. Een oproep aan architecten wereldwijd om mee te denken over hoe de maatschappelijke thema’s te koppelen aan ruimtelijke vraagstukken die urgent zijn vanwege de klimaatverandering, aan de vraag hoe we ruimte kunnen maken voor het vergroten van de fysieke en sociale weerbaarheid van onze steden en landschappen.

Ontmoeting en interactie

De 3  curatoren pakken de kans om van de IABR nog meer dan voorheen een gedeelde ruimte te maken, die ontmoeting en interactie stimuleert. Vooral om resultaatgericht een brug te slaan tussen de vele kleinschalige inspirerende initiatieven aan de ene kant en de enorme schaal van de maatschappelijke opgaven aan de andere kant. Nieuwe sociaalruimtelijke praktijken kunnen en moeten de snelheid, draagkracht én kwaliteit van maatschappelijke transities verhogen.

De IABR is in 2001 opgericht in de overtuiging dat architectuur en stedenbouw van groot maatschappelijk belang is.

Fotografie: Katrijn van Giel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.