Drie nieuwe bureaus The Cloud Collective

Nieuws

Drie nieuwe bureaus The Cloud Collective

Door: Petra Starink | 24-07-2017

Binnen het ontwerpcollectief The Cloud Collective zijn afgelopen jaar drie nieuwe ondernemingen gevormd. Dit stelt de groep in staat om gerichter en dieper in te gaan op specifieke werkvelden binnen architectonisch ontwerp en ontwerpend onderzoek. Op de agenda voor de komende jaren staan onder andere de energietransitie, publieke gebouwtypologieën en multimediale ervaringen, gekoppeld aan drie nieuwe bureaus: Bright, Civic en Matters.

Bright

Bright verkent de grote stedelijke uitdagingen op het gebied van klimaat, mobiliteit economie en energie, en de invloed hiervan op de leefomgeving. Door analyse en ontwerp maakt Bright de complexiteit van systemen inzichtelijk en ontwikkelt de studio ruimtelijke scenario’s om grip te krijgen op onzekerheid in de toekomst. De producten van het werk begeven zich dan ook ver buiten het werkveld van het traditionele vakgebied van de ruimtelijk ontwerper. Veel van de projecten zijn eigen initiatieven waar Bright langdurig bij betrokken is.

Civic

Civic richt zich op ontwerp, bouw en onderzoek van openbare gebouwen en plaatsen. De positie van publieke architectuur in de maatschappij evolueert traag, maar gestaag, en speelt een vertragende of versnellende rol in de relatie tussen overheid, bevolking, bedrijfsleven en omgeving. Civic ontwerpt binnen deze context diverse soorten publieke werken; van grootschalige infrastructuur tot kleine culturele voorzieningen. De werkwijze richt zich op typologische vernieuwing, architectonische houdbaarheid en krachtig materiaalgebruik.

Matters

Matters positioneert zich tussen architectonisch en grafisch ontwerp en realiseert architectonische installaties, tijdelijke en permanente tentoonstellingen, publicaties, affiches en grafische identiteiten. Het werk betreft culturele instellingen, musea en historische monumenten, alsook publieke projecten. Het multidisciplinaire team stelt Matters in staat om projecten integraal te ontwerpen en elk project op een nieuwe en progressieve manier te benaderen.

The Cloud Collective

The Cloud Collective is opgericht in 2013 en is een cooperatie voor ontwerpbureaus. Gerealiseerde projecten zijn onder andere: Langzaam Verkeers Passage Spoorzone Tilburg, Ministerie van Voedsel, tentoonstelling PLaces of Hope, Openbare bibliotheek Tilburg, Vleermuizentoren Enschede.

Leden van The Cloud Collective zijn:
Bright:  Gerjan Streng, Thijs van Spaandonk, Stephanie Ete, Eva Gonzalez, Juliette van Baar.
Civic: Rick ten Doeschate, Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Angela Solis, Fernanda Romeu, Joeri Sowka, Kejdi Lulja.
Matters: Joris Lipsch, Floriane Pic, Daniel Venneman, Rene van Poppel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.