Drie ontwerpen Zandweerd favoriet bij politiek

Drie ontwerpen Zandweerd favoriet bij politiek

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-02-2008

Drie ontwerpen voor woningbouw op het oude ijsbaanterrein aan de Rembrandtkade in Deventer, Park Zandweerd, genieten een voorkeur bij de politiek in Deventer.

Het gaat om de ontwerpen van John Matser Projectontwikkeling (Cascade), Bemog/LeClerq (Room with a view) en Ballast Nedam ontwikkeling (Wonen in het groen).

Verveling
Het misschien wel meest in het oog springende ontwerp van ING Real Estate Development, (Ard en Keessie), bleek bij een aantal fracties op weerstand te stuiten omdat ze vrezen dat het ontwerp snel verveelt. Dat bleek gisteravond bij het opiniƫrend debat in de politieke markt over de zes onlangs gepresenteerde hoogbouwontwerpen.

Eenduidig
Hoewel het nu aan de beoordelingscommissie is een advies uit te brengen aan B en W mochten de fracties die commissie wel een richting meegeven. Wim de Jong van de ChristenUnie riep de partijen op daar vooral gebruik van te maken en het liefst met een eenduidig advies.

Reacties
Dat laatste lukte niet helemaal. Een overzicht van de reacties van de partijen:
De PvdA heeft een voorkeur voor de plannen van Ballast Nedam en Matser omdat deze plannen volgens Rob de Geest het meest pakkend zijn.
GroenLinks heeft een lichte voorkeur voor het plan van Matser, Cascade. Karin Obdeijn liet weten weinig te zien in plannen met meer dan tachtig procent aan appartementen.

Esthetisch
De ChristenUnie heeft een voorkeur voor de plannen van Matser en Bemog. Het plan van Matser is volgens Wim de Jong goed ingepast in de omgeving en het Bemogplan wint op esthetisch vlak.
D66 keurt alle plannen af omdat de partij de torens te hoog vindt. De beoordelingscommissie moet wat Marc-Jan Ahne betreft met een goed verhaal komen om duidelijk te maken dat de hoogte op deze locatie wel degelijk kan.

Toegevoegde waarde
ADB sprak geen voorkeur uit. Bram Emens vindt alle plannen voldoen aan de uitgangspunten.
De VVD vindt dat de plannen van Matser, Bemog en Ballast Nedam de meeste toegevoegde waarde hebben voor het gebied.
Het CDA heeft volgens Henk Jansen het Bemogplan in meerderheid op nummer 1 staan. ,,Een plan met een prachtige setting.”

Beoordeling
APB heeft een balans gezocht tussen de kwaliteit van de ontwerpen en het financiƫle bod. Ook de mening van het publiek telt volgens Erik Stegink zwaar. Dat heeft de partij tot de volgende beoordeling gebracht: 1. Bemog, 2. ING, 3. Ballast Nedam.

In april neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het ontwerp. De ontwerpen zijn te zien op www.destentor.nl en www.deventer.nl

Bron: De Stentor

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Deventernaren praten mee over Zandweerd

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.