Drijvend Groen

Drijvend Groen

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 28-09-2015

drijvend groen2Tieme Haddeman van het bedrijf Urban Green bedacht in 2014 een plan voor een drijvend eiland. In het Buizengat in Kralingen is nu het eerste drijvende park onthuld. Het is het eerste eiland van het project ‘Drijvend Groen’ een innovatief project in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam.

Drijvend Groen

Drijvend Groen is een project met meerdere doelstellingen: het verbeteren van de waterkwaliteit en het verbeteren van de ruimtelijke ordening in de versteende havenbekkens van Rotterdam. Dit heeft geresulteerd in een drijvend park met decoratieve beplanting en waterplanten. Naast het verfraaien van de buitenruimte wordt met vernuftige technieken de komende twee jaar de toename van de visstand en macrofauna in kaart gebracht. Als uit de monitoring van de visstand blijkt dat Drijvend Groen een positieve bijdrage levert aan de vispopulatie dan lijkt het plaatsen van meerdere eilanden in de Rotterdamse Stadshavens een sluitende oplossing voor de problematiek. Wat een hotel wordt voor vissen wordt een lust voor het oog voor de bewoners van de ruim vierhonderd appartementen die op het desbetreffende water uitkijken. Bij het project is ook landschapsarchitect Piet Oudolf betrokken geweest.

Innovatieve concepten

Wethouder Pex Langenberg zegt: ‘We bieden partijen als Urban Green de ruimte om te experimenteren met innovatieve concepten. De aanleg van natuurvriendelijke oevers in Rotterdam valt mooi samen met de Rotterdamse vergroeningsopgave. Als het niet mogelijk is om te vergroenen langs de oever dan zijn opties als drijvende eilanden slimme oplossingen. ‘

Urban Green

Initiatiefnemer van het project is Urban Green, een jong Rotterdams bedrijf dat voorafgaand aan dit project ook de prototypes voor ‘Drijvend Groen’ ontwikkelde.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.