Drijvende scoutingArk

Drijvende scoutingArk

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-06-2013

Daan Bruggink van ORGA architect uit Nijmegen heeft in Wijchen het nieuwe clubgebouw voor de scouting St. Franciscus ontworpen. De ScoutingArk is een drijvend en duurzaam gebouw.

De ark bestaat uit een middenstuk met aan beide kanten gebogen dakconstructies. De bouw begon met het maken van een betonnen bak door Hercules Betoncasco BV. Nadat deze bak was uitgehard, kon de ark het water op. Daarna werden vier houten spanten geplaatst met daartussen de gordingen. De gebogen kappen zijn bedekt met Plato hout. Aan de ene kant van de ark zit een zwevend terras, aan de andere kant zijn grote deuren aangebracht.

De binnenruimte wordt doorkruist door een lange gang, waaraan de wasruimtes, keuken en trap naar de werkruimtes zitten. De ark is voornamelijk geïsoleerd met houtvezel en de binnenruimtes zijn afgewerkt met gipsvezelplaat van Fermacell.

De ScoutingArk zou aanvankelijk zo´n 300.000 euro gaan kosten, maar de kosten werden mede door de inzet van vrijwilligers via de stichting Lenteveld gehalveerd. Deze stichting zet jongeren aan het werk op vernieuwende bouwprojecten.

Foto’s: ORGA architect

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.