Dubbeltentoonstelling Caring Architecture

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Dubbeltentoonstelling Caring Architecture

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-05-2022

Vanaf 28 mei zijn bij het Vlaams Architectuurinstituut in De Singel een tweetal tentoonstellingen te bezichtigen: Critical Care. Architecture for a Broken Planet en Care for Space for Care. Beide tentoonstellingen gaan in op de vroeg hoe architectuur kan zorgdragen voor onze planeet en zijn bewoners? Zij onderzoeken welke vormen zorgzame architectuur kan aannemen en welke invloed dit heeft op de leefbaarheid van onze omgeving.

Critical Care. Architecture for a Broken Planet

Na stops in Wenen, Zürich, Dresden en Berlijn strijkt Critical Care. Architecture for a Broken Planet, neer in Antwerpen. Deze tentoonstelling van Architekturzentrum Wien toont aan de hand van 21 internationale spraakmakende projecten hoe architectuur en stedenbouw kunnen bijdragen aan onze toekomst.

Projecten uit Afrika, Europa, het Nabije Oosten, de Caraïben, de VS en Latijns-Amerika worden samengebracht en gegroepeerd in vijf thema’s:

  • zorg voor water en land
  • zorg voor publieke ruimte
  • zorg voor talent
  • zorg voor onderhoud en
  • zorg voor lokale productie

Elk project behandelt een concrete problematiek. Of het nu om een rurale of stedelijke ruimte gaat, allen herdefiniëren ze de relatie tussen werk, economie en ecologie. Tekeningen op groot formaat, objecten en video’s geven op een tactiele manier een inkijk in het ontwerpproces, de uitvoering en het uiteindelijke gebruik.

Care for Space for Care

De tentoonstelling Care for Space for Care is het Belgische antwoord op Critical Care. Ze belicht negen recente projecten uit Vlaanderen en Brussel met een focus op het proces, de betrokkenen en het voorafgaande onderzoek. De tentoonstelling laat de bezoeker nadenken over de ecologische en sociaalmaatschappelijke rol van architectuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.