Dudok Architectuur Centrum

Evenementen, Nieuws

Dudok Architectuur Centrum

Door: Petra Starink | 23-07-2015

In het raadhuis van Hilversum is het vernieuwde en uitgebreide Dudok Architectuur Centrum geopend. Op 1 juli 2015 was het precies 100 jaar geleden dat Dudok in dienst trad bij de gemeente Hilversum. Ter ere van zijn leven en werk voor de gemeente, staat Hilversum een jaar lang stil bij deze befaamde architect en stedenbouwkundige.

Gemeentelijk architect

Willem Marinus Dudok heeft, in de 60 jaar dat hij werkzaam was als architect en stedenbouwkundige, een groot oeuvre nagelaten. Een groot deel van zijn werk is in Hilversum te vinden. Op 1 juli 1915 werd W.M. Dudok door het gemeentebestuur aangesteld als directeur Publieke Werken, vanaf 1928 was hij officieel gemeentelijk architect. Bij zijn aanstelling kreeg hij twee hoofd-opdrachten: het bouwen van een nieuw raadhuis en het maken van een stedelijk uitbreidingsplan.

Dudok Architectuur centrum

Het Dudok Architectuur Centrum, dat een kenniscentrum moet worden voor architectuur en stedenbouw, is gevestigd in de kelder van het raadhuis. Tijdens een rondleiding van 90 minuten maak je kennis met het raadhuis en met het werk van Dudok. Het Dudok Architectuur Centrum is geopend van donderdag t/m zondag van 11 tot 16 uur.

Foto’s: Museum Hilversum, R.Oerlemans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.