Dun keramiek

Nieuws, Producten

Dun keramiek

Door: Margriet Brus | 07-05-2015

Het is een trend in badkamerland: steeds dunner keramiek. Het Zwitserse bedrijf Laufen introduceerde onlangs de collectie INO van ontwerper Toan Nguyen.

Nguyen werd, samen met ontwerper Konstantin Grcic, uitgenodigd om de mogelijkheden van het ultradunne en extra sterke Saphirkeramiek te onderzoeken. “Een erg spannend proces”, vertelt Toan Nguyen tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Laufen in Houten. Het proces startte met een fabrieksbezoek, waar beide ontwerpers konden zien hoe ingewikkeld het productieproces was, en hoeveel handwerk er bij komt kijken. 

Salone del Mobile Milaan

Nguyen: “Mijn ontwerp ontstond eind 2013. Het uitgangspunt is niet volume maar oppervlak. Ik heb ook een planchet geïntegreerd in de wastafel, dat is zeer functioneel. Met het ontwerp ben ik teruggegaan naar de fabriek om te testen wat er mogelijk was. Erg spannend, want er was nog niet duidelijk wat er kon.” Uiteindelijk was er voor de Salone del Mobile in Milaan één exemplaar van de wastafel klaar. “We hebben toen een opstelling met videoschermen gemaakt om dat ene model goed te laten zien.” Op de ISH in Frankfurt waren meerdere exemplaren te bekijken.

Contrast

De onderkast bij wastafel INO is uitvoerbaar in onder andere wit en houtfineer. “Dit fineer loopt helemaal rondom de kast”, vertelt Nguyen. “Het is één geheel, net zoals de wastafel. De kast uitgevoerd in houtfineer lijkt op een blok hout en vormt zo een contrast met het keramiek.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.