Lars Courage ontwerpt ‘Durfhaven’

Lars Courage ontwerpt ‘Durfhaven’

Nieuws
Door: Petra Starink | 25-02-2014

De voormalige GTW loods in de haven van Doesburg  wordt verbouwd van Turfhaven naar ‘Durfhaven’. In het ontwerp van architect Lars Courage spelen grote glazen elementen een rol.

In december 2012 heeft het College van Doesburg ondernemers uitgenodigd om met ideeën te komen voor de Turfhaven. Uit de vijf ingediende plannen is het plan ”Durfhaven”  in september 2013 door het college unaniem beoordeeld als het beste plan.‘ Het is een realistisch plan met een gedurfd ontwerp’, aldus het college. Lars Courage heeft samen met exploitant Hendrik van den Tol een plan van aanpak bedacht om het gebied een toeristische en recreatieve impuls te geven.

In het ontwerp van architect Lars Courage uit Apeldoorn wordt de loods teruggebracht tot zijn hoofdstructuur, waarin een aantal losse dozen met verschillende functies worden geplaatst. Het ontwerp gaat daarbij verder dan alleen maar het gebruik van de bestaande bebouwing.

Dozen steken door het gebouw heen en kragen uit richting water, waarmee als het ware een natuurlijke verbinding wordt gelegd met de haven. Door de combinatie van industriële architectuur uit vervlogen tijden met eigentijdse bouwkundige oplossingen, wordt hier een bijzondere nieuwe locatie gecreëerd.

Voor wat betreft activiteiten in het gebouw wordt gedacht aan een restaurant, een kookfabriek, expositieruimtes en de mogelijkheid om op kleine schaal te overnachten. Ook zijn ondernemer en architect bezig een bestemming te geven aan de kraan en trechter van de voormalige betoncentrale. De handtekeningen zijn gezet onder de intentieovereenkomst en als alles meezit kan de eerste fase eind 2015 klaar zijn.

Beeld: Courage architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.