Dutch Design Award voor Campus Eindhoven

Dutch Design Award voor Campus Eindhoven

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-10-2009

Business parken zijn doorgaans oerlelijk. De High Tech Campus in Eindhoven is een voorbeeld van hoe dit ook anders kan. De integratie van groen en water en de doordachte styling van de gebouwen maken de Campus tot een omgeving waar het prettig vertoeven is. Belangrijk voor de mensen die hier een groot deel van hun leven doorbrengen”. Met deze woorden van de internationale jury heeft Juurlink [+] Geluk tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de Dutch Design Award voor het ‘beste publiek exterieur’ gewonnen.Creëren van een inspirerende werkomgeving
Bij het ontwerp van het masterplan voor High Tech Campus Eindhoven heeft het creëren van een inspirerende werkomgeving voorop gestaan. De ligging van de Campus in de Dommelvallei vormt de basis voor de visie dat de Campus niet alleen in het landschap ligt, maar tevens deel uitmaakt van het landschap. De ecologische en geomorfologische structuur van het gebied is vertaald naar vijf verschillende landschapstypen. Ook duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp voor de Campus. Het gehele landschap en de architectuur is gebaseerd op innovatieve, duurzame oplossingen zoals watermanagement, het verminderen van energiegebruik en de toepassing van duurzame materialen. Het kloppende hart van de Campus wordt gevormd door ‘The Strip’, waarin alle gezamenlijke sociale voorzieningen zijn gehuisvest.

Dutch Design Awards
Dutch Design Awards zijn de gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Dutch Design, en bestaan uit de wedstrijd, een internationaal reizende tentoonstelling en de productie van het Dutch Design Jaarboek 2009.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.