Dutch Design Awards 2015

Nieuws

Dutch Design Awards 2015

Door: Petra Starink | 26-10-2015

De Dutch Design Week 2015 is weer voorbij en kijkt terug op een geslaagde veertiende editie. Het evenement trok meer dan 275.000 bezoekers. Zaterdagavond 24 oktober werden de Dutch Design Awards uitgereikt. De grote winnaar was Submarine Channel. Het bureau uit Amsterdam won met de interactieve documentaire ‘Refugee Republic’ in de categorie Communication en sleepte ook de Future Award (de prijs voor het meest belovende ontwerp voor de toekomst) in de wacht.

Refugee Republic is een interactieve online documentaire over het dagelijks leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak. Tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst portretteren zowel de vluchtelingen als hun (tijdelijke) wereld.

Winnaars

Winnaars in de andere categorieën zijn Van Gogh Multimediatour van Fabrique (Service & Systems), Mortal Cities & Forgotten Monuments van Arna Mackic (Design Research), Pani Ambachtsschool van Schilderscholte Architecten (Habitat), Postsorteerhulpmiddel van FLEX/the INNOVATION LAB (Product) en Najaarscollectie 2015 van Lucas Ossendrijver/Lanvin (Fashion). Ontwerpster Teresa van Dongen ontving de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award. Eindhoven365 kwam als beste opdrachtgever uit de bus en werd bekroond met de Best Client Award. De jaarlijkse publieksprijs (Frame Public Award) ging naar Ambulance Drone van Alec Momont.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.