Dutch Design Week bol van activiteiten

Dutch Design Week bol van activiteiten

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-10-2012

In Eindhoven vindt van 20 t/m 28 oktober weer de Dutch Design Week plaats. Het Designhuis op het Stadhuisplein vormt een van de hoogtepunten van area inner city en staat bol van activiteiten die Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode in samenwerking met verschillende partners organiseert.

Tijdens deze week veel nieuwe producten, maar ook de laatste trends en ontwikkelingen op ontwerpgebied, en traditiegetrouw veel aandacht voor onderzoek en experiment. Hieronder een korte opsomming van activiteiten tijdens de Dutch Design week.

De etende mens

De multidisciplinaire tentoonstelling De Etende Mens toont werk van ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve denkers die zich bezighouden met de link tussen vormgeving, ons eten en waar het vandaan komt. Premsela nodigde eetontwerper Marije Vogelzang uit de tentoonstelling te cureren. Zij selecteerde projecten die de breedte van de mogelijkheden binnen het ontwerpen voor voedsel laten zien: van innovatieve vormen van transport tot agricultuur in de stad en het voedsel van de toekomst.

Dutch Design Memory Game

BIS Publishers en Premsela presenteren de Dutch Design Memory Game. Het memoryspel brengt een eerbetoon aan Nederlandse designiconen: elke set kaarten bestaat uit twee iconische objecten die kenmerkend zijn voor het werk van een ontwerper. Er werden 30 ontwerpers geselecteerd, waaronder Irma Boom, Gerrit Rietveld en Scholten & Baijings.

De Dutch Design Memory Game wordt op zaterdag 20 oktober officieel gelanceerd met onder meer een ‘levensgrote’ uitvoering van het spel. Bezoekers kunnen de hele designweek de XL editie van het spel spelen om hun designkennis te testen en te vergroten.

Your street

Hoe maak je de straten van een stad aantrekkelijk en leefbaar? Iedereen met een ontwerpvoorstel om het straatbeeld van Eindhoven te verbeteren kon deze de afgelopen maanden insturen voor de ontwerpwedstrijd Your Street. De competitie zag vorig jaar het licht in Zuid-Afrika en was daar een groot succes; na Eindhoven zijn Istanboel en New Delhi aan de beurt. In Eindhoven kwamen maar liefst 38 inzendingen binnen. Tijdens de Dutch Design Week maakt de jury op 22 oktober de top drie van inzendingen bekend, die tentoon worden gesteld in het Designhuis. De bedenkers van de twee concepten die de meeste impact hebben op het leven in de stad ontvangen een geldprijs waarmee ze het ontwerp kunnen realiseren.

Boekpresentatie: De Nederlandse fiets

De publicatie De Nederlandse Fiets is het derde deel in de serie Premsela Design Stories en beschrijft de geschiedenis van Nederlands fietsontwerp. De Hollandse fiets is net zo typisch Nederlands als tulpen en windmolens. Het is een universeel vervoersmiddel. De publicatie belicht de nieuwste innovaties in de Nederlandse fietsindustrie. Professionele wielrenners vragen het uiterste van hun materiaal en ontwerpers maken van de fiets een lifestyle item. De lancering van het boek De Nederlandse fiets vindt plaats op 26 oktober.

Duurzame trekkershut

Ook op de Dutch Design Week: de duurzame trekkershut Trek-In, een ontwerp van studenten van de TU/e.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.