Dutch Green Building Week 2022

Evenementen, Nieuws

Dutch Green Building Week 2022

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-08-2022

Dutch Green Building Council organiseert van 10 tot en met 14 oktober de twaalfde editie van de Dutch Green Building Week. Dit jaar staat de week in het teken van Sustainable Development Goals en de rol die de bouw- en vastgoedsector kan spelen bij de invulling van deze sociale en duurzame doelen.

De Dutch Green Building Week is al jaren de landelijke campagneweek voor duurzaam bouwen en ontwikkelen. De week geeft een podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, Circulariteit, Klimaatadaptatie en Gezondheid. Zowel nationale als internationale voorbeelden inspireren de bezoeker en geven hen concrete handvatten.

Thema

Onder de noemer ‘Hier gaan we voor!’ staat deze twaalfde editie volledig in het teken van initiatieven die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame steden en gemeenschappen. Lokaal, sociaal en duurzaam dus. De week wordt verder nadrukkelijk gekoppeld aan de Sustainable Development Goals. In dat kader roept de organisatie haar achterban op om een podium te geven aan lokale initiatieven en daarbij te aan te geven wat nodig is om op te schalen.

Naast talkshows, rondleidingen en andere bijeenkomsten van partners organiseert DGBC in deze week het jaarlijkse festival op 11 oktober in Theater Zuidplein (Rotterdam). Op donderdag 13 oktober staat het DGBC-galadiner in CIRCL (Amsterdam, Zuidas) op het programma.

Praktisch

Afbeeldingen: CFP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.