DutchDFA resultaten en toekomst

Nieuws

DutchDFA resultaten en toekomst

Door: Jacqueline Knudsen | 25-04-2012

Onlangs presenteerde Dutch Design Fashion Architecture (DutchDFA) de resultaten van 3 jaar gezamenlijke promotie van de Nederlandse creatieve industrie. De aanpak van DutchDFA heeft zodanig economisch resultaat dat beleidsmakers voortzetting van een gezamenlijke internationale aanpak wensen. ArchitectuurNL evalueert de matchmakings in China en India.

DutchDFA

Het vierjarige strategische programma van DutchDFA (2009 – 2012) richt zich op vier focuslanden (India, China, Duitsland en Turkije). “De door DutchDFA gebruikte methodes, om eerst te investeren in Dutch Design als merk, vervolgens een netwerk te bouwen en dit te gebruiken voor matchmaking zijn een voorbeeld voor het bereiken van een sterke internationale positie”, aldus Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. “Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken, Landbouw and Innovatie, verlenen graag hun steun aan de voortzetting van deze aanpak in de toekomst.”

Ook voorzitter van het Topteam Creatieve Industrie Victor van der Chijs stuurt aan op voortzetten van het succes van DutchDFA. “DutchDFA slaagt erin de afstand te overbruggen tussen kleine creatieve ondernemers en de nieuwe grote markten. Deze publiek-private samenwerking tussen de Nederlandse overheid en creatieve ondernemers zou voortgezet moeten worden nadat het programma eindigt in 2012. De opvolger van DutchDFA zou zijn bereik en dienstverlening moeten verbreden tot alle vakgebieden in de creatieve industrie.”

 Matchmaking in Shanghai en Mumbai

Uit de praktijk blijkt dat de methodes van positionering, netwerk opbouwen en ondernemen daadwerkelijk resultaat boeken. In ArchitectuurNL #03/2012 een artikel over Matchmaking in Shanghai en Mumbai, waarbij Nederlandse architecten worden gekoppeld aan architecten uit een gastland en samenwerken aan een realistische bouwopgave van een lokale projectontwikkelaar. Maar zit dat buitenland überhaupt wel te wachten op die kritische Nederlandse architecten? Nu de eerste Matchmaking in China bijna is afgerond en de tweede sessie in India net is gestart, is het tijd voor antwoorden. Ook een kijkje in de Dutch Design Workspaces in Shanghai en Mumbai waar Nederlandse ontwerpers en architecten werkruimte huren, netwerken en praktische lokale ondersteuning kunnen krijgen.

Het hele artikel “Matchmaking in Shanghai en Mumbai” is te lezen in ArchitectuurNL #03.
Klik hier voor een gratis kennismakingsexemplaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.