Duurzaam bedrijfspand Metos

Duurzaam bedrijfspand Metos

Nieuws
Door: Petra Starink | 02-01-2017

Bedrijfspand Metos DeventerBouwbedrijf Aan de Stegge Twello is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand van Metos, specialist in professionele keukens en spoelkeukens op A1 Bedrijvenpark Deventer. Twee bestaande vestigingen in Amsterdam en Ruurlo van Metos worden in Deventer  samengevoegd. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Sec.Architecten uit Kampen. In het voorjaar van 2017 start de bouw.

Op de kavel van 7000 m2 komt een moderne bedrijfshal – voor productie, assemblage en magazijn – met kantoor. Metos heeft ruim 110 medewerkers, waaronder een team servicemonteurs dat werkzaam is in heel Nederland en kantoorpersoneel dat op de nieuwe locatie, gelegen naast het toekomstige hotel Van der Valk, gaat werken.

Centrale ligging

Stef van Langen, directeur van Metos: “Het was al langere tijd onze wens om de vestigingen in Amsterdam en Ruurlo samen te voegen. 1 van de eisen aan de nieuwe locatie is een goede bereikbaarheid voor onze klanten en personeel. We kiezen voor Deventer vanwege de centrale ligging aan de A1 en omdat er meerdere steden met goede voorzieningen in de buurt zijn.”
“Daarnaast vinden we de beschikbaarheid van hoger onderwijs belangrijk en de aanwezigheid van veel grote bedrijven. Op deze locatie kunnen we ons magazijn aanzienlijk uitbreiden, waardoor de levertijd voor klanten wordt verkort.”

Recycling tot compost

Duurzaamheid is belangrijk bij de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand. Er wordt onder meer gebruikgemaakt van duurzame materialen en energie, zoals een lucht-water-warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en koeling in de bedrijfshal. Daarnaast wordt het voedselafval uit het restaurant met behulp van eigen apparatuur op locatie gerecycled tot compost. Van Langen: “Deze ontwikkeling past bij onze organisatie en de producten die wij aanbieden.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.