Duurzaam hotel Yotel Amsterdam-Noord

Nieuws

Duurzaam hotel Yotel Amsterdam-Noord

Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-08-2018

In Amsterdam Noord komt een duurzaam hotel dat ontworpen is door Studioninedots, Delva Landscape Architects en DesignAgency. Yotel Amsterdam met 202 Kamers  is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie, duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door Yotel. Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras.

Duurzaam hotel Yotel

Om haar duurzame ambities te realiseren, implementeert het hotel duurzame kenmerken op verschillende niveaus, met als leidende principes het Circulaire Manifest Buiksloterham. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling, waarvan een beoordeling van 78,8% op het onderdeel ‘Design’ al is behaald en ‘As Built’ ook niveau Excellent zal behalen.

Modulair bouwproces

Het geïntegreerde ontwikkelingsproces is een samenwerking tussen verschillende adviseurs, de gemeente Amsterdam en de buurt. Het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen.
Projecten van Being development die momenteel in ontwikkeling zijn omvatten het nhow Amsterdam RAI hotel, Aloft Utrecht, en The Joan Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.