Duurzaam kantoor met stadspark op 45 meter hoogte

Nieuws

Duurzaam kantoor met stadspark op 45 meter hoogte

Door: Petra Starink | 11-10-2021

Vlakbij Station Utrecht Centraal is het kantoorgebouw Central Park officieel geopend. Het 90 meter hoge gebouw, een ontwerp van GROUP A bestaat uit 28.500 m2 kantoorruimte, 500 m2 horeca én een stadspark op 45 meter hoogte. Central Park is ruim opgezet en heeft vanwege de grote ramen veel lichtinval en een spectaculair uitzicht op de stad Utrecht.

Duurzaamheid en BREEAM Excellent-certificaat

Central Park voldoet aan de hoogste standaarden qua duurzaamheid en heeft een BREEAM Excellent-certificaat. Het gebouw is uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen, een WKO-installatie op 50 meter diepte en heeft een energielabel EPU A++++. Smart technologie met slimme gevels, lichtsensoren en de grote hoeveelheid laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en gebruiksgemak. Central Park wordt naar verwachting qua energieverbruik Paris Proof en loopt hiermee voor op de klimaatdoelstellingen van Parijs in het bereiken van energieneutraliteit in 2050.

Grote binnentuin

Door de jaren heen is het centrum van Utrecht een gewilde en stabiele werklocatie van ons land. Central Park past als grote kantorenlocatie met ruimte voor ontmoeting goed op deze plek. Het is een duurzame aanwinst voor het centrum van Utrecht: de kantorenlocatie is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en de fiets, heeft laadpalen voor elektrische auto’s, is enorm zuinig in energieverbruik en groen ingericht. Midden in het gebouw vind je een unieke 500 vierkante meter grote binnentuin, wat een prachtige plek is voor ontmoetingen.

De komende maanden wordt het gebouw van binnen afgebouwd door de huurders die binnenkort hun intrek doen, zoals ABN Amro bank, McDonald’s, internationaal adviesbureau Zanders en IWG (Signature Label). Er is nog ruimte beschikbaar. Meer informatie is hier te vinden.

Projectgegevens
Locatie: Stadsplateau 19-40, Utrecht
Opdrachtgever: APF International en verkocht aan Bouwinvest Dutch Office Fund
Aannemer: Bouwcombinatie Westflank Noord, een samenwerking van bouwbedrijven Wessels Zeist en Wessels Rijssen.
Architect: GROUP A
Start bouw: 2019
Oplevering: 2021
Fotografie: Roos Aldershoff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.