Duurzaam kantoor voor Paul de Ruiter

Duurzaam kantoor voor Paul de Ruiter

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-08-2009

Architectenbureau Paul de Ruiter, onder meer verantwoordelijk voor de het ontwerp van het duurzame kantoor voor Rijkswaterstaat Zeeland is nu zelf ook gevestigd in een duurzaam kantoorgebouw.

Recyclebare materialen
Een voormalige staalwerkplaats werd volledig gerenoveerd tot een bedrijfsverzamelgebouw, waarbij gebruik is gemaakt van gerecyclede materialen en gerecycled meubilair, geheel volgens het C2C principe. Het gebouw heeft een natuurlijk klimaatsysteem, koude-/warmteopslag in de bodem en een daglicht atrium, waardoor het zeer energiezuinig is.

Atrium en glazen gevel
Voor het nieuwe kantoor aan de Valschermkade, gelegen in het creatieve industriegebied de Schinkel, renoveerde het bureau als ontwikkelaar een voormalige staalwerkplaats en bouwde dat om tot een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende creatieve bedrijven zich hebben gevestigd. De gevel van het nieuwe kantoorgebouw is zeer innovatief door de beweegbare luiken, die overdag zonwering en ’s nachts inbraakwering zijn. Het atrium in het midden van het gebouw en de volledig glazen gevel zorgen ervoor dat er overal in het gebouw veel daglicht kan binnenvallen.

Natuurlijke ventilatie
Het atrium maakt tevens natuurlijke ventilatie mogelijk. Door het innovatieve klimaatsysteem en de natuurlijke toevoer van lucht kan energie worden bespaard. Evenals door de ruime en diepe lichtinval waardoor minder kunstlicht nodig is en de koude-/warmteopslag op 100 meter diepte in de bodem. En doordat elke gebruiker zijn deel van het pand naar wens en behoefte kan inrichten kan het gebouw zich in de toekomst steeds blijven aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en daardoor langer meegaan.

Bron en foto: Architectenbureau Paul de Ruiter

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.