Duurzaam onderzoekcentrum bouw voor UT

Duurzaam onderzoekcentrum bouw voor UT

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-12-2009

De Universiteit Twente (UT) krijgt een nieuw onderzoekcentrum gericht op duurzaam bouwen. Het nieuwe centrum krijgt de naam ‘Center for Transformable Green Buildings’. Het doel van het centrum is om groene bouwmethodieken te ontwikkelen.

Onderdeel van het centrum is een experimenteel bouwlab dat zich richt op de ontwikkeling van bouwkundige toepassingen die energie kunnen besparen of produceren, het hergebruik van materialen en de aanpasbaarheid en flexibiliteit van gebouwen.

Nieuwe specialisatie
Bij dit onderzoekscentrum zijn naast de UT verschillende partijen betrokken zoals Hodes Bouwsystemen, Kemmer GmbH Duitsland, Van Dijk Bouw, Waterschap Regge en Dinkel, Raab Karger, De Groot Vroomshoop, gemeente Enschede, De Woonplaats, Plegt Vos, Innovatie platform Twente, Pioneering.

Bij het onderzoekcentrum kunnen studenten van de masteropleiding Industrieel Design Engineering afstuderen. Binnen deze opleiding is hiervoor de nieuwe specialisatie Architectural Building Components Design Engingeering opgericht. Deze werkt nauw samen met de opleiding Civiele Techniek.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.