Duurzaam ontwerp voor Buiksloterham

Duurzaam ontwerp voor Buiksloterham

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-09-2009

Amsterdam wil in 2015 alle nieuwe projecten klimaatneutraal bouwen.Als voorproefje op dit ambitieuze voornemen komt de gemeente nu met een project in Noord. Ontwikkelaars kunnen de strijd aangaan voor vijf kavels. Het is de bedoeling dat zij een zo duurzaam mogelijk plan bedenken. Dit maakte wethouder Maarten van Poelgeest bekend.

Duurzaamheid
Voor de grond in de Buiksloterham is een vaste prijs bepaald. Daarover valt niet te onderhandelen. De selectie vindt plaats op basis van duurzaamheid. Volgens Van Poelgeest gaan de ontwikkelingen op dit gebied razendsnel. ”Ik ben ervan overtuigd dat er veel meer mogelijk is dan we nu denken. Misschien krijgen we straks wel huizen die energie terugleveren aan het net in plaats van verbruiken.”

Winnaars voorjaar 2010 bekend
Naar verwachting zijn de winnaars in het voorjaar van 2010 bekend. De Buiksloterham ontpopt zich de komende jaren tot een duurzaam woon- en werkgebied. De gemeente ontwikkelt hiervan een derde actief door grond uit te geven. De rest van het gebied is beschikbaar voor initiatieven van particulieren. Ze zijn daarbij niet gebonden aan een uitgewerkt stedenbouwkundig plan, maar kunnen binnen bepaalde spelregels zelf hun plannen uitwerken.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.