Duurzaam Stedelijk Museum Breda

Nieuws

Duurzaam Stedelijk Museum Breda

Door: Petra Starink | 27-07-2017

Stedelijk Museum Breda is 17 juni is geopend en komt voort uit uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of the Image. Hans van Heeswijk architecten heeft het gebouw vernieuwd en toegankelijk gemaakt. Erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur staan centraal in het nieuwe ruime stadsmuseum.

 Duurzame installaties

Het in oorsprong middeleeuwse gasthuis bood eind vorige eeuw onderdak aan kunsthal De Beyerd die in 1991 door Hans van Heeswijk architecten werd uitgebreid met een Artoteek (het glazen bouwdeel rechts van de entree). In 2008 werd er het Graphic Design Museum gevestigd en kwam er een glasgalerij/’etalage’ aan de Pasbaan,  ondergrondse museumzalen en een auditorium bij. Voor het nieuwe Stedelijk Museum Breda zijn alle buitengevels geïsoleerd, achterzetramen geplaatst, akoestische plafonds aangebracht en de complete installaties duurzaam vernieuwd.

Eerdere projecten

Hans van Heeswijk architecten heeft onlangs de glazen toegangsbrug naar kasteel Ruurlo ontworpen en gerealiseerd. Eerder ontwierp het bureau  Museum MORE in Gorssel, het nieuwe entreegebouw  voor het Van Gogh Museum en de ondergrondse uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis in Den Haag.

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22, Breda
Open: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto’s: Jeroen Jongeneelen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.