Duurzaamheid thema Nederlands paviljoen

Duurzaamheid thema Nederlands paviljoen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-12-2009

Duurzaam omgaan met ruimte, energie en water is het hoofdthema van de Nederlandse Happy Street op World Expo 2010 in Shanghai.
Daarnaast vullen de thema’s cultuur en design het Rietveld-huisje met onder andere Nijntje, Nederlands interieur van duurzaam sloophout en Nederlandse DJ’s als exportproduct. Onder leiding van oud-rijksbouwmeester Mels Crouwel hebben betrokken partijen in november 2009 deze keuze gemaakt.

Onderwerpen
Bij de inrichting van de huisjes is gekeken naar aansprekende onderwerpen voor de doelgroep (zeven miljoen bezoekers, voornamelijk Chinese gezinnen) en de koppeling met het thema ‘Better City Better Life’. Veel Chinezen kennen Nederland als het land van tulpen en klompen. ‘Happy Street’ laat zien dat ons land veel meer te bieden heeft. Daarnaast biedt het een uniek podium om het Nederlandse bedrijfsleven te promoten. Momenteel wordt hard gebouwd aan het Nederlandse paviljoen ‘Happy Street’.

Thema wereldtentoonstelling
‘Happy Street’ is het ontwerp van architect John K├Ârmeling. Naam en gebouw sluiten aan bij het thema van de wereldtentoonstelling ‘Better City Better Life’. Het Nederlandse paviljoen is spectaculair qua vorm, het is een straat in de vorm van een acht, het Chinese geluksgetal. De bezoekers lopen langs huisjes in verschillende bouwstijlen uit de Nederlandse architectuurtraditie.

Begin 2010 komt een drie dimensionale weergave en een beschrijving van de huisjes op de site.

EZ is verantwoordelijk voor de Nederlandse inzending op de Wereldtentoonstelling 2010 te Shanghai. De uitvoering, te weten de bouw en exploitatie van het Paviljoen, is door EZ in handen gelegd van de EVD.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.