Duurzame Trekkershut Trek-in

Nieuws

Duurzame Trekkershut Trek-in

Door: Petra Starink | 25-09-2012

Op de Dutch Design Week in Eindhoven wordt op 20 oktober de duurzame trekkershut Trek-in gepresenteerd. Joep Thönissen, directeur van de Recron, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers, zal de trekkershut  om 14.00 uur openen voor publiek.

Het plan voor de ontwikkeling van de Trek-in is geïnitieerd door Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK) in samenwerking met STN, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het ontwerp van de hut is afkomstig van studenten van de TU/e, die er een dusdanig aansprekend ontwerp met hoge realiteitswaarde van wisten te maken dat ze de WoodChallenge 2011 hebben gewonnen: de ontwerpwedstrijd voor studenten op het gebied van innovatief houtgebruik, uitgeschreven door Centrum Hout.

Sloopmaterialen

Het ontwerp van de Trek-in refereert aan het archetype van de tent. In de uitwerking is gezocht naar de balans tussen het bieden van bescherming en geborgenheid. De functies zijn in nissen aan twee zijden van de centrale leefruimte geplaatst. Deze leefruimte vormt de overgang van de weidsheid van de omgeving naar de beslotenheid van de functies.

De bouwer van de Trek-in, 2Life-Art, maakt gebruik van producten die moederbedrijf A van Liempd Sloopbedrijven wint uit sloopprojecten. Het hergebruik van sloopmaterialen sluit goed aan bij de duurzame gedachte van de Trek-in. Zo is niet alleen het hout afkomstig uit sloopprojecten, maar bijvoorbeeld ook het isolatiemateriaal, sanitair en de keuken. Er wordt zelfs hout hergebruikt om de Trek-in te construeren. Zowel de constructie als de wijze waarop deze gefundeerd is, is een innovatief idee, ontwikkeld aan de TU/e en uitgevoerd door 2Life-Art.

De Trek-in is gedurende de hele Dutch Design Week te bezichtigen  op de campus van de technische Universiteit Eindhoven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.