Duurzame woontoren De Prins

Nieuws

Duurzame woontoren De Prins

Door: Petra Starink | 18-05-2021

Op Oostenburg in Amsterdam is de bouw gestart van woontoren De Prins naar ontwerp van Workshop Architecten, Studio Pallesh, LOLA landscape en BBHD architecten. De woontoren van 14 verdiepingen naast de Werkspoorhal wordt voorzien van een rode betonnen siergevel. De appartementen op de 14e verdieping worden uitgerust met ramen van drie meter hoog.

Woontoren met gevarieerd aanbod van appartementen

Woontoren De Prins wordt gebouwd in opdracht van projectontwikkelaar VORM en wordt gebouwd door Bot Bouw. Het programma van De Prins is gevarieerd. Het aanbod bestaat uit stadsappartementen van circa 45m² tot royale hoekappartementen van circa 88m². Daarnaast worden er 125 vrije-sectorappartementen gerealiseerd en is in de plint van het gebouw grenzend aan de Werkspoorhal ruimte voor hedendaagse horeca. De oplevering van de woontoren staat gepland voor het derde kwartaal in 2023.

Duurzaamheid

Alle woningen in De Prins zijn uitgerust met een eigen duurzaam klimaatsysteem, slimme installaties en er worden hoogwaardige materialen gebruikt. Dit resulteert in een EPC van slechts <0,2. Opvallend lager dan de minimale Bouwbesluit eis van 0,4. Het totale woongebouw wordt opgeleverd met een hoge GPR-score van 8. 

Blok 16 op Oostenburg

VORM realiseert op Oostenburg totaal 1140 woningen met een BVO van circa 110.000m2, verdeeld over 49 gebouwen met elk een eigen ontwerp en eigen architect. Blok 16 vormt – samen met de Werkspoorhal – het sluitstuk van project Oostenburg dat VORM gaat opleveren. Oostenburg is een ontwikkeling van VORM, Stadgenoot en Steenwell.

Beeld: VORM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.