Ector Hoogstad ontwerpt Minkema College

Ector Hoogstad ontwerpt Minkema College

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-07-2007

Ector Hoogstad Architecten heeft van het Woerdens college van B&W de opdracht gekregen voor het ontwerp van het Minkema College.

Het ontwerp van Ector Hoogstad werd gekozen via een architectenselectie waarvoor meer dan 30 architecten zich hadden aangemeld. Vijf architecten werden door de selectiecommissie gevraagd een schetsontwerp te maken. Deze werden eind juni getoond in het huidige schoolgebouw.

De selectiecommissie beoordeelde de ontwerpen op hun inpassing binnen het stedenbouwkundig plan voor Snellerpoort en op de architectonische vormgeving van de buitenzijde van het schoolgebouw. Tevens zijn de ruimtelijke indeling, de aansluiting op de onderwijskundige visie en het plan van aanpak meegenomen in de ontwerpkeuze.

Het ontwerp van Hoogstad kreeg het hoogste cijfer. De selectiecommissie vindt het plan doordacht, hoogstaand en speels met ruimten. .

Omwonenden van het Minkema College mochten ook stemmen. Het aantal uitgebrachte stemmen was echter te laag om de kiesdrempel van 35% te halen en zijn daarom niet meegeteld in het selectieproces.

In de loop van 2008 is het definitieve ontwerp klaar. In 2009 starten vermoedelijk de bouwwerkzaamheden om eind 2010 klaar te zijn.

Bron: Gemeente Woerden

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.