Ector Hoogstad ontwerpt universiteitsgebouw

Ector Hoogstad ontwerpt universiteitsgebouw

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-03-2009

Ector Hoogstad Architecten gaat in opdracht van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) een groot onderwijsgebouw ontwerpen: Forum II. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het nieuwe complex voegt zich tussen de inmiddels bekende gebouwen van Rafael Viñoly en Quist Wintermans Architekten.

Gbouw ontwerpt zichzelf
Bij het voorbereiden van de winnende ontwerpvisie heeft Ector Hoogstad Architecten zich nadrukkelijk laten inspireren door de natuur. Daarmee sluit het bureau aan bij het motto van WUR: To explore the potential of nature, to improve the quality of life.

“We proberen ons te verplaatsen in de natuur als ontwerper. Logica, doelmatigheid en duurzaamheid zijn daardoor ook de uitgangspunten voor dit gebouw. Ze kunnen leiden tot een glashelder gebouw, dat tot op zekere hoogte zichzelf ontwerpt”, zegt architect Joost Ector.

Sociale hart
Forum II krijgt een groot aantal collegezalen, studie- en lesruimten maar ook horeca. Het studentenrestaurant komt op de begane grond, de collegezalen direct erboven. Een aantal daarvan zal geschakeld kunnen worden tot één grote, aula-achtige zaal. Hoger in het gebouw – waar het rustiger wordt – komen instructie- en practicumruimten.

Het geheel wordt verweven met een groot aantal studieplekken en -landschappen. Het gebouw zal daardoor samen met Forum I het sociale hart van Wageningen Campus vormen.

Meer universiteiten
Wageningen Universiteit en Researchcentrum is de vierde universiteit waarvoor Ector Hoogstad Architecten op dit moment actief is. Voor de technische universiteiten Delft, Eindhoven en Twente bouwt het bureau onderwijs- en onderzoekscomplexen van in totaal ruim 100.000 m2. Het nieuwe WUR-gebouw moet in 2013 klaar zijn.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.