Een Stonehenge in Noordwijk

Nieuws

Een Stonehenge in Noordwijk

Door: Petra Starink | 01-06-2011

Op het Noordwijkse Space Business Park is sinds kort het bijzondere nieuwe kantoor van Decos gevestigd. Als een meteoriet ligt het in het landschap, of als een ruimteschip op Mars.

Op het NoordwijkseSpace Business Park is sinds kort het bijzondere nieuwe kantoor van Decos gevestigd. Als een meteoriet ligt het in het landschap, of als een ruimteschip op Mars. Het gebouw is niet alleen spektacular van buiten, het is ook nog eens baanbrekend van binnen. Het Nieuwe Werken komt hier tot leven in het papierloze kantoor waar transparantie en ontmoeten de uitgangspunten zijn.

Op het Noordwijkse Space Business Park is sinds kort het bijzondere nieuwe kantoor van Decos gevestigd. Als een meteoriet ligt het in het landschap, of als een ruimteschip op Mars. Het gebouw is niet alleen spektacular van buiten, het is ook nog eens baanbrekend van binnen. Het Nieuwe Werken komt hier tot leven in het papierloze kantoor waar transparantie en ontmoeten de uitgangspunten zijn.

Nieuw kantoorconcept

Jeroen Simons van Inbo Rijswijk licht toe dat het gebouw niet geprogrammerd is, alles is open, er zijn verschillende soorten werkplekken en iedereen kiest de plek die op dat moment bij zijn of haar werkzaamheden passen. Een papierloze werkomgeving maakte het mogelijk om op een geheel nieuwe wijze na te denken over een nieuw kantoorconcept.

Innovatief project

Directeur Paul Veger van Decos vertelt over zijn droom en hoe die dankzij Inbo realiteit is geworden. Over hoe de binnenwereld nu klopt met de buitenwereld, hoe een softwarebedrijf eindelijk een gezicht heeft gekregen, uitstraling. Hij is blij en trots dat het gelukt is dit innovatieve project neer te zetten en binnen het budget te houden, iets wat bij innovatieve projecten nogal eens misgaat. Hij ziet het ook als een gebouw dat heel lang mee kan, en als special feature heeft het dan ook een speciaal rond raam, waardoor op 21 juli, tijdens de zonnewende, een meteoriet in het bedrijfsrestaurant wordt belicht. Als ware het een soort Stonehenge in Noordwijk. Het project wordt uitgebreid gedocumenteerd in nummer 4 van ArchitectuurNL.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.