Eerste natuursteen voor Museum MORE

Eerste natuursteen voor Museum MORE

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-05-2014

De eerste natuursteen voor het Museum MORE in Gorssel is geplaatst. De contouren van dit museum voor Modern Realisme worden duidelijk zichtbaar. Het ontwerp is van Hans van Heeswijk architecten.

Paviljoen met veel glas

Hans van Heeswijk heeft in opdracht van Hans Melchers een ontwerp gemaakt waarbij het voorste, monumentale deel (gemeentehuis 1914) behouden blijft. De later aangebouwde delen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw in een parkachtige omgeving. Het museum wordt een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met veel glas. Het geeft een luxe indruk, waarbij niet is bezuinigd op materialen. Het gebouw lijkt uit verschillende blokken te bestaan, die onderling weer met glas zijn verbonden. Vanaf de Hoofdstraat en de Joppelaan heeft het gebouw een transparante uitstraling met veel doorkijkjes. De ingang van het museum komt aan de Joppelaan. De nieuwbouw heeft een hoogte die aansluit bij de dakgoot van het oude deel. De bestaande parkeerplekken verdwijnen en die ruimte wordt openbaar groen. Er komen 72 parkeerplekken in het gebied tussen het museum en het Tramstation.

Voorjaar 2015 open voor publiek

De eerste natuursteen is vrijdag 23 mei geplaatst aan een van de buitenmuren van de nieuwbouw.
De officiële start van de bouw was 1 oktober vorig jaar. Eind maart werd het hoogste punt gevierd met alle bouwplaatsmedewerkers en de geplande oplevering is eind november. Naar verwachting opent Museum MORE in het voorjaar van 2015 haar deuren voor het publiek. In het museum komt werk te hangen van van onder meer Carel Willink en Charley Toorop.  Er komt ook ruimte voor wisselende exposities.

Lees ook het artikel: Hans Van Heeswijk ontwerpt museum realistische kunst

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.