Eerste Amsterdamse toren van Foster opgeleverd

Eerste Amsterdamse toren van Foster opgeleverd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-06-2008

Aan de Zuidas is het eerste Amsterdamse hoogbouwproject van Norman Foster opgeleverd. Het 87 meter hoge gebouw met twee torens wordt het hoofdkantoor van accountantsbedrijf Ernst & Young. Het complex is volgens het Britse architectenbureau duurzamer dan is voorgeschreven volgens de Nederlandse standaarden.

Torens
De 24 verdiepingen hoge torens zijn ten opzichte van elkaar verschoven, zodat beide gebouwdelen een optimale hoeveelheid daglicht binnenkrijgen. Ook zorgt dit voor een fraai uitzicht. De gevel aan de noordzijde is volledig bekleed met glas.

Aan de andere kanten is het gebruik van glas gelimiteerd tot dertig procent. Samen met opgeslagen grondwater zorgt dit voor een duurzame manier van koeling.

Gebouw
Het gebouw ontleent zijn identiteit aan de aluminium kolommen aan de buitenzijde. Door de diagonale plaatsing en de grote afstand tussen de horizontale kolommen wordt de suggestie gewekt dat de torens minder verdiepingen hebben dan werkelijk het geval is.

Aan de voorzijde van het complex bevindt zich een overdekte ecologische vijver. Deze plaats is bestemd voor sociale functies als het bedrijfsrestaurant en een gehoorzaal.

Bron: EngineeringNow

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.