Eerste fase Hofgeest Buiten gestart

Actualiteiten, Nieuws

Eerste fase Hofgeest Buiten gestart

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-05-2022

Aan de noordwestzijde van de Velserbroek verschijnt de komende jaren het nieuwbouwproject Hofgeest. Onlangs is de eerste paal geslagen van dit project. Hiermee start HBB Groep de eerste fase van in totaal 242 woningen in opdracht van CV De Hofgeester Gronden.

In deze eerste fase bouwt HBB Groep 71 koopwoningen. Daarnaast komen er 72 sociale huurappartementen, verdeeld over meerdere woonblokken. Fase twee, die gepland is om te starten in het 4e kwartaal 2022, bestaat uit 99 koopwoningen. De in totaal 170 grondgebonden woningen variëren van rijwoningen, twee- en drie-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen.

Energiezuinig wonen

De woningen zijn energiezuinig en beschikken over een warmtepomp, goede isolatie en waar nodig zonnepanelen. Verder is in het ontwerp van de buurt en de woningen veel aandacht voor de kwaliteit van wonen en duurzaamheid. Zo zijn de woningen omgeven door groen: ruime tuinen en zo min mogelijk auto’s in het directe straatbeeld wat weer ruimte biedt voor groenzones. Verder zijn er brede groene stroken tussen de woningen gepland die het weidelandschap de buurt in trekken.

Naar verwachting worden de eerste woningen over 2,5 jaar opgeleverd. De bouwontwikkelingen zijn te volgen via de BouwApp.

Meer informatie op: www.hofgeestbuiten.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.