Eerste jury bibliotheek Utrecht moet terug

Eerste jury bibliotheek Utrecht moet terug

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-08-2009

De selectieprocedure van het architectenbureau dat de nieuwe bibliotheek in Utrecht gaat bouwen moet toch weer anders. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald in het hoger beroep dat architectenbureau Rapp+Rapp had aangespannen. Volgens het gerechtshof moet de oorspronkelijke jury die de visies voor de nieuwe Bieb ++ in Utrecht bekeek opnieuw aan het werk. De jury moet de zeven geselecteerde bureaus opnieuw cijfers geven.

Door een fout in de puntentelling werd vorig jaar bureau VMX Architects tot winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de Bibliotheek ++ aan het Smakkelaarsveld uitgeroepen. De rechter bepaalde op 9 januari jl. dat er een fout gemaakt is bij de vorige selectieprocedure.

De zaak was aangespannen door architectenbureau Rapp+Rapp. Dit kantoor vond dat de winnaar, het bureau VMX Architects, op grond van een foute telling uitgeroepen was. Rapp+Rapp was eerst tot winnaar uitgeroepen, maar na fouten van de gemeente werd bureau VMX op gesprek uitgenodigd en tot winnaar uitgeroepen. De rechtbank stelde Rapp+Rapp in het gelijk en bepaalde dat er een nieuwe selectie moet plaatsvinden.

De gemeente Utrecht had al een nieuwe jury benoemd voor de architectenselectie van de Bibliotheek++. Het gerechtshof wil dat de oude juryleden een cijfer geven aan de ontwerpen die vorig jaar zijn ingediend. Een compleet nieuwe beoordeling van de ontwerpen is niet nodig. Door de fout in de selectie loopt de bouw van de bibliotheek nu al een jaar vertraging op.

Architectuur.nl plaatste eerder:
Rapp+Rapp architect Centrale Bibliotheek Utrecht
Andere architect voor nieuwe bibliotheek Utrecht
Juryvoorzitter bibliotheek Utrecht stapt op

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.