Eerste kantoor met A++ energielabel

Eerste kantoor met A++ energielabel

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-12-2007

Het hoofdkantoor van facilitair dienstverlener Facilicom Services Group uit Schiedam heeft een EPA A++ rating gekregen. EPA staat voor Energie Prestatie Advies, een reken- en adviesmethodiek die gericht is op een verbeterde energie-efficiency voor bestaande utiliteitsgebouwen. Een dergelijke certificering is verplicht voor kantoorgebouwen ouder dan 10 jaar. Facilicom heeft de screening op eigen initiatief laten uitvoeren binnen het nieuwe hoofdkantoor.

De door Facilicom behaalde score A++ betekent volgens Martine Geurts, vice president-directeur van Facilicom, dat er “in dit gebouw weinig tot niets meer te verbeteren is op het terrein van energie-efficiency, gegeven de huidige stand van de techniek.”

Een EPA rating geeft de ‘energieprestatie’ van een object weer, gekoppeld aan een advies met betrekking tot de kosten en baten van de maatregelen, inclusief de terugverdientijden. Ook geeft het adviesrapport informatie over de jaarlijkse energiebesparing, de te behalen CO2-reductie en de eventuele invloed op andere milieuaspecten.

Energiemaatregelen
Een screening in het kader van EPA omvat meer dan alleen de technische maatregelen. Ook de uitvoerbaarheid van de energiemaatregelen wordt meegenomen, toegespitst op de organisatie van de opdrachtgever. Geurts: “Het hele proces dat een organisatie doorloopt, wordt bekeken – vanaf het eerste moment van agenderen van energiebesparing tot aan de fase van beheer. Het gaat dus een stap verder dan het installeren van dubbel glas of een innovatief klimaatbeheersysteem. Het gaat ook om onderhoud en inbedding in de organisatie.”

De EPA-screening bij Facilicom is uitgevoerd door bureau Synorga uit Rotterdam.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.