Eerste paal nieuw sportcentrum

Eerste paal nieuw sportcentrum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-02-2009

Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA en de HvA, slaat op donderdag 12 februari de eerste paal voor de nieuwbouw van het sportcentrum (USC) op het Science Park Amsterdam. Hij doet dit samen met samen met Karsten Meijer, voorzitter van de Centrale Studentenraad van de UvA.

Het nieuwe sportcentrum, naar een ontwerp van Rudy Uytenhaak, wordt medio 2010 in gebruikgenomen. Het gebouw bestaat uit twee grote sporthallen, een riante fitnesszaal (waaronder een gewichthefruimte), een klimwand, een gymzaal, twee aerobicszalen, een yogazaal, een spinningzaal, een zaal voor vechtsporten en vier squashbanen.

Daarnaast komt er een praktijk voor fysiotherapie, voedingsadvies, sportmassage, mentale training en sporttesten. Ook wordt er een sportcafé en restaurant gerealiseerd.

9.500 vierkante meter
Met het sportcentrum willen UvA en HvA een goed en gezond ‘beweegklimaat’ bieden aan haar studenten en medewerkers. Ook de andere bewoners van het Science Park en omwonenden kunnen straks gebruikmaken van de faciliteiten van het nieuwe sportcentrum.

Jaarlijks nemen meer dan 10.000 mensen deel aan de activiteiten van het USC. De grootte van het nieuwe centrum wordt vergelijkbaar met die van de huidige locatie aan de De Boelelaan (ruim 9.500 vierkante meter).

Sciencepark
Het sportcentrum wordt gebouwd op het Science Park Amsterdam in de Watergraafsmeer, het internationale bètakenniscentrum waarin de UvA samenwerkt met de gemeente Amsterdam en met NWO. In het Sciencepark zijn reeds delen van de UvA en toponderzoeksinstituten van NWO gevestigd, en diverse spin-off bedrijven.

Op dit moment wordt gebouwd aan de nieuwbouw van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA. Ook het Amsterdam University College, een samenwerking tussen UvA en VU, zal worden gehuisvest op het Science Park. De vestiging van het sportcentrum op het Science Park zal een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid van het gebied.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.