Eerste paal voor winnend project

Eerste paal voor winnend project

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-10-2007

Woensdag 24 oktober zullen Marco van Basten en Esther Vergeer (ambassadeurs van het Ronald Mc Donald Kinderfonds) het startsein geven voor de bouw van Ronald McDonald Centre Only Friends, het winnende project van de BNA Jonge Architectenprijsvraag 2005.

Het Centre Only Friends is het eerste sport- en spelcentrum ter wereld voor kinderen met een handicap of chronische ziekte. Dit unieke project wordt naar verwachting begin 2009 voltooid.

Het uitgangspunt van de BNA Jonge Architectenprijsvraag is architecten jonger dan veertig jaar de kans te geven een prijsvraag te winnen én ervoor te zorgen dat het winnende ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Voor de winnaar uit 2005, Peer Glandorff van Factarchitects, is dat dus gebeurd.

De jury koos destijds unaniem voor zijn ontwerp ‘omdat het een zorgvuldig ontworpen, haalbaar en realistisch plan is. De kracht en de kwaliteit zitten niet in toevoegingen of spectaculair ogende vormen maar in de ordening van de functies zelf en een heldere vormgeving die met raffinement is uitgewerkt.’

Doelgroeponderzoek
Voorafgaand aan het feestelijke startsein voor de bouw wordt er een forumdiscussie georganiseerd om de resultaten van bureau Heliview te bespreken. Het bureau onderzocht wie er gebruik gaan maken van het Ronald McDonald Centre, waar deze kinderen vandaan komen en welke sporten ze graag zouden beoefenen.

Uit het onderzoek blijkt dat er bij de doelgroep veel enthousiasme bestaat voor het sport- en spelcentrum. Deskundigen als sportjournalist Henk Spaan en revalidatiearts Jules Becher laten hun licht schijnen op een aantal stellingen omtrent sport en spel voor gehandicapte kinderen. Zo zal de noodzaak van een speciaal centrum voor de doelgroep worden besproken door ouders en experts op het gebied.

Bron: BNA / Beeld: Peer Glandorff

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.