Eerste prijs Ronald McDonald Huis Groningen

Eerste prijs Ronald McDonald Huis Groningen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-06-2008

Het door De Zwarte Hond ontworpen Ronald McDonald Huis Groningen heeft de eerste prijs gekregen in de Groninger Gebouwenenquête, een jaarlijkse architectuurprijs voor het mooiste gebouw in de stad. De jury was unaniem lovend over het nieuwe Huis dat in april werd geopend en stelde dat het “met kop en schouders boven de andere genomineerden uitstak”.

Architectonisch verrassend
“Stedenbouwkundig past het perfect in de omgeving”, aldus de jury. “Bovendien passen de beide bouwdelen, ondanks het verschil in programma, bijzonder goed bij elkaar. Vorm en materialisering smeden het moeiteloos tot een geheel.” De jury noemt het Huis architectonisch verrassend en vindt dat het tot in detail is uitgewerkt. “Uit alles spreekt dat opdrachtgever en architect elkaar goed hebben begrepen en hebben geïnspireerd.”

De bouw, in handen van aannemer Geveke Bouw, werd voor een groot deel mogelijk gemaakt door donaties en de financiële bijdragen van talloze sponsoren. Het Huis heeft 24 gastenkamers, die een logeerplek bieden aan gezinnen van kinderen die in het UMCG worden behandeld. Daarnaast beschikt het Huis over een aantal woonkamers, een gemeenschappelijke keuken en een kamer voor vrijwilligers.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.