Eerste steen Automobiel Museum

Eerste steen Automobiel Museum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-11-2008

Op 5 november jongstleden is de eerste steen gelegd van het nieuwe onderkomen voor de Louwman Collection aan de Leidsestraatweg in Den Haag. De officiƫle handeling werd verricht door Quirina en Eric Louwman, respectievelijk dochter en neef van initiatiefnemer E.V.N. Louwman.

De ceremonie vond plaats onder het toeziend oog van J.W.W. Louwman en P.J.K. Louwman, broers van de initiatiefnemer en Gary Lapera, partner van architectenbureau Michael Graves & Associates.

Het gebouw is ontworpen door Michael Graves. Voor deze vermaarde architect is gekozen omdat het museum op een – historisch gezien – waardevol landgoed wordt gerealiseerd, dat nota bene een van de klassieke entrees van Den Haag vormt. Aan de geleding en detaillering van het in hoofdzaak rechthoekig gebouw is veel aandacht besteed. Het gebouw kent 3 verdiepingen en heeft een totaal vloeroppervlak van circa 16.000 vierkante meter.

De landschapsarchitect Lodewijk Baljon heeft ervoor gezorgd dat het museum zorgvuldig ingepast wordt in haar omgeving, passend bij het landgoedkarakter en met behoud van de ecologische kwaliteiten.

In het gebouw zal de Louwman Collection haar nieuwe onderkomen vinden. De Louwman Collection beoogd een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van wat de automobielindustrie de afgelopen 120 jaar heeft voortgebracht. Zij wordt door kenners gezien als een van de meest bijzondere particuliere automobiel collecties ter wereld.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.