Eerste waterwoning komt in IJburg aan

Eerste waterwoning komt in IJburg aan

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-05-2008

Gisteren werd de eerste waterwoning in Steigereiland-IJburg binnengevaren. De waterwoning voldoet aan het Bouwbesluit en is het eerste van de in totaal 38 waterwoningen uit de eerste fase op Steigereiland.

Bouwbesluit
De waterwoning is voorzien van alle comfort, perfect geïsoleerd, duurzaam en veilig en voldoet uiteraard aan alle door de gemeente Amsterdam gestelde eisen. De waterwoning, van ABC Arkenbouw, heeft een riante woonkamer, entree, keuken, badkamer en 3 slaapkamers. Bovendien is op het dak een dakterras gemaakt.

Alternatief
In het waterrijke Nederland, wordt de grond steeds schaarser en duurder. Ook de stijgende waterspiegel, onder invloed van het veranderende klimaat, maakt het noodzakelijk om slim met water en ruimte om te gaan. Bouwen op het water is daarom een aantrekkelijk alternatief.

Met combinatie van kennis en innovatieve techniek op het gebied van drijvend wonen is ABC Arkenbouw uit Urk gespecialiseerd in het bouwen en ontwikkelen van woonarken en waterwoningen. In de uiterst moderne fabricagehal worden ze volledig geconditioneerd gebouwd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.